Fyrretræerne og hvidtjørnen skaber deres egen forårsduet.

 

Ture i området

Der er mange gode stier, som kan give nuancerede oplevelser på vandreture. Prøv f.eks. en tur gennem den fredede egeskov tæt ved havnen. Sker det i foråret, vil du se en stærk blomstring af hvide og gule anemoner. Her vil egeskoven, der da står bar, virke ekstra spændende med sine krøllede troldeagtige grene.

 

Går man mere vest for Lihme, så ligger her halvøen Kås, hvor der er god mulighed for travetur ved kysten. Undervejs kan man samle lommerne fulde af forsteninger - Det er nemlig en rigtig god fossilstrand.
 

Spøttrup Sø er en anden interessant område med en vellykket genopretning af en sø. I sin tid var der en kraftig afvanding for at skaffe landbrugsjord. Nu er genopretningen skyld i, at vi kan se mange vadefugle og ænder. Også odderen holder til her ved søen.
 

Spøttrup Borg er også et besøg værd. Der er tale om Danmarks bedst bevarede middelalderborg. Her kan man fornemme, hvordan man levede og forsvarede sig i middelalderen.
 

Lihme Kirke er et besøg værd. Det er en af jyllands ældste stenkirker fra omkring år 1100, og motivet på den danske 500 kr. seddel kommer fra en udhugning på kirkens døbefond.
 

Ligeledes Sahl Kirke kan anbefales. Hovedattraktionen er det gyldne alter, som kirkeeksperter anser som et stort historisk klenodie. Alteret menes fremstillet omkring år 1200 er forgyldt med kobber og yderligere dekoreret med bjergkrystaller.

email: clemme1972@icloud.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net